Karbantartás

Gázkészülék karbantartása

A karbantartás során kollégáink a következő műveleteket végzik el:

  • a készülék szétszerelése, vizsgálata
  • a készülékben lévő szennyeződések eltávolítása
  • a biztonsági szelepek és a váltószelep tisztítása
  • a füstgáz összetétel ellenőrzése
  • a lemezes hőcserélő tisztítása
  • a hőcserélő tisztítása
  • a tágulási tartány nyomásellenőrzése

A munka időtartama: 1-2 óra

A karbantartást a garancia meghosszabbításához javasolt évente elvégeztetni.  Garanciaidőn túl azért érdemes karbntartási szerződést kötni, mert a rendszeres karbantartással csökkenthetjük a meghibásodások esélyét.  Karbantartási szerződés igény esetén kérem hívja a +36-53-312-485 ügyfélszolgálati telefonszámunkat. 


Fűtési rendszerek átmosása

Ha központi fûtés rendszerekben levõ vizet kémiai úton nem kezelik, a korrózió és a lerakódás rövid idõn belül rontja a kazán illetve a rendszer hatásfokát. Kutatások és a tapasztalataink is bizonyítják, hogy megfelelõ vízkezelés nélkül még az újonnan telepített fûtési rendszerek hatásfoka is heteken belül jelentősen rosszabb lehet.

A Fernox termékeket fûtési és hûtési rendszerek hatásfokának megõrzésére és belsõ korróziójának megelõzésére fejlesztették ki. Minden új telepítésû rendszert célszerû kitisztítani, hogy a szerelés közben a rendszerbe került szennyezõdések és forraszanyagok ne okozzanak károsodásokat és hibás mûködést a kazánban, a radiátorokban, a szivattyúkban és a szelepekben.

A fûtési rendszerekben különféle anyagok kerülnek egymással kapcsolatba. A különbözõ fémek (réz, vas, alumínium, ón) között kialakuló elektromos potenciálkülönbség, az esetlegesen a rendszerben hagyott szennyezõdések és a magas hõmérséklet, az alacsony hőmérsékletű padlófűtésbe került baktériumok változatos problémákat okozhatnak, például hideg helyek kialakulását a radiátorokban, kazán hőcserélők eldugulását, kazánzajt, padlófűtés elalgásodását vagy szivattyú beragadást és meghibásodást. Ezek bármelyike költséges javítást és esetleges cserét okozhat, mert a fűtési rendszerből származó kosz okozta meghibásodás kívül van a kazán garanciájának hatáskörén.

A korrozió és szennyeződés a fűtési rendszer megfelelő vegyszerekkel történő átmosásával és a rendszerbe öntött megfelelő mennyiségű korroziógátló inhibitorral előzhető meg, illetve szüntethető meg.

Forrás: hoertek.hu

Keress bennünket bizalommal Cegléd 50 km-es körzetéből!